dinsdag 16 juni 2009

Beelden zeggen meer dan woorden

Op onze site staan een aantal verschenen recensies over het boek "Amsterdam een eeuw geleden". Het meest kritisch is de recentie van De heer Frans Schouten die een stuk in "De Rode Leeuw" schreef over het boek.

Het is een zeer positief kritisch stuk, waarin op objectieve wijze een aantal aanbevelingen worden gegeven waar wij ook wat aan hebben en in de toekomst zeker iets mee gaan doen.

Op bepaalde plekken is Amsterdam zo verandert dat zelfs de "geboren en getogen Amsterdammer" sommige situaties niet makkelijk kan voorstellen. Ook ik, als beheerder van de Fotocollectie J.L. Scherpenisse, heb de nodige moeite moeten doen om bepaalde plekken voor te stellen. Om vervolgens, met woorden, in een boek uitleg te geven over een bepaalde situatie kan verwarrend werken.

Eén van de opmerkingen van de heer Frans Schouten was dat de tekst wellicht aangevult zou kunnen worden met een situatieschets. Inderdaad een goed punt, waar we echt iets mee kunnen.

In het geval van "Amsterdam een eeuw geleden" was dit idee onmogelijk. Het concept van de reeks "Vervlogen Tijden" is niet op deze manier gemaakt.

We houden het in gedachten en waar het kan zullen we e.e.a. aanvullen. Op dit blog zullen we hier ook rekening mee gaan houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten