woensdag 26 juni 2013

Beelden J.L. Scherpenisse gebruikt in Soundscape in het Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum heeft een mooie uitgebreide collectie over de geschiedenis van Amsterdam. Vanaf het ontstaan van Amsterdam in de middeleeuwen tot nu. Naast de vaste opstelling zijn er wisselende tentoonstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen die met Amsterdam te maken hebben.

Vanaf 28 maart j.l. staat er in zaal 20 van het Amsterdam Museum een installatie met soundscapes waarin bezoekers kunnen ervaren hoe de Dam omstreeks 1895, 1935 en 2012 klonk en eruit zag.


De installatie is interactief.
Geluiden van bijvoorbeeld karren, venters, klokken en auto’s kunnen worden toegevoegd of weggehaald. De geluiden zijn voortgebracht door authentieke voorwerpen van vroeger, zoals karren, auto’s en koetsen.

In de soundscape zijn twee beelden van J.L. Scherpenisse gebruikt. Het is mooi te zien en te horen hoe de beelden en het geluid samenkomen. Ook qua omgeving staat de soundscape prima, aan de wanden hangen diverse schilderijen van Breitner die een mooi tijdsbeeld geven. Een leuk detail in deze zaal is het schilderskoffertje van Breitner.

Lees meer over de Soundscape in het Amsterdam Museum.

Meer over de Fotocollectie J.L. Scherpenisse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten