zaterdag 16 april 2011

De electrische Atax (taxi)

Wat veel mensen niet weten is dat in Amsterdam de eerste ambulance zonder paarden in Amsterdam een electrisch aangedreven voertuig was. Al snel hierna volgde de electrische Taxi, de Atax genaamd. Het vehikel karaktriseerde zich door het enorme reservewiel dat op de voorzijde was bevestigd. De bestuurder zat buiten terwijl de passagier lekker droog binnen zat. Atax was de naam van het taxibedrijf en deze stapte later over op benzine aangedreven voertuigen. Hierna bleef enkel de tram nog over die de overstap naar benzine nooit heeft gemaakt.

Ik vertel hierover in het boek 'Amsterdam een eeuw geleden', een product gemaakt met beelden uit de Fotocollectie J.L. Scherpenisse. Toen ik het boek aan Annemarie Tinbergen liet zien was deze zeer verbaasd dit te lezen dat er 100 jaar geleden al electrische voertuigen waren en hebben we onderstaand filmpje gemaakt.Wie is Annemarie Tinbergen?
Annemarie Tinbergen is sexuologe en eigenaar van het centrum voor sexualiteit. Zij streeft naar sexuele vrijheid voor iedereen en helpt mensen om hun negatieve sexuele ervaringen om te buigen naar een positieve kijk op sexualititeit. Hierdoor kunnen mensen hun sexuele keuzes in vrijheid maken.
Verder ken ik Annemarie als een zeer open persoon die een goede kijk op de wereld heeft.
Haar website vind u HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten